Respawn Entertainment heeft gisterenavond hun nieuwe free-to-play Battle Royale-game, Apex Legends aangekondigd en meteen speelbaar gemaakt.

De game is niet jouw standaard Battle Royale waarin je op het einde als enige overlevende overblijft. Het is een team-based hero shooter. Met andere woorden: je maakt niet jouw eigen personage aan waarmee je zal spelen. Iedere ronde dat je speelt zal je een van de acht ‘Legends’ in de game besturen. Iedere match wordt gespeeld in squads van 3 spelers, met in totaal 60 spelers per match.
Wat in gaat tegen andere Royale-games is dat je in Apex Legends kan respawnen. Tenminste als jouw teamgenoten snel genoeg bij jouw gevallen Legend raken én naar een respawn punt gaan waar je opnieuw gedropt kan worden. Het addertje is echter dat andere spelers kunnen zien waar en wanneer je zal respawnen, dus kunnen ze jou én jouw squad in een keer uitroeien. Je kan ook maar één keer een teamgenoot terugbrengen.

Hoewel de game plaatsvind in het Titanfall universum zullen er geen Titans in de game aanwezig zijn.

Apex Legends is nu gratis speelbaar op PlayStation 4, Xbox One en PC. De game bevat microtransacties voor cosmetische items zoals kledij en skins.

comments