Bethesda heeft zich publiek verontschuldigd voor de lagere kwaliteit van de Fallout 76 Collector’s Edition en wilt de spelers die de editie gekocht hebben compenseren met in-game geld.

In de Power Armor Edition edition van de game ging er normaal, naast de Power Armor helm, een hoogwaardige West Tek Canvas Draagtas in de doos zitten. De spelers die hun €200 kostende editie uitpakten werden echter verrast door de inhoud. Die hoogwaardige tas was nergens te bespeuren, in de plaats daarvan zit er een nylon zak die niet eens lijkt op het promotiemateriaal. Het zal je dan ook niet veel verbazen dat spelers hier niet mee opgezet waren en Bethasda contacteerden om hun ongenoegen te uitten.
En het is hier dat Bethasda de bal gruwelijk mis sloeg, want een medewerker van Bethesda’s Noord-Amerikaanse helpdesk gaf als antwoord dat de zak die op het promotiemateriaal afgebeeld staat een prototype was, maar te duur was om die zak ook effectief aan de man te brengen én dat men er ook niks aan zal doen om de klacht op te lossen.

Hierboven zie je de tas dat beloofd werd, hieronder de tas die in de doos zit. Zoals je kan zien is er nogal een groot verschil.

Toen ik dit bericht voor het eerst zag opduiken dacht ik dat het ging om een hoax, maar niks is minder waar want Bethesda heeft zelf toegegeven dat de bovenstaande screenshot legitiem is. Wel hebben ze er zich meteen van gedistantieerd door te zeggen dat die helpdesk een zelfstandig bureau was dat ze ingehuurd hadden. Er is ondertussen ook een onderzoek naar de desbetreffende medewerker opgestart.

Maar hier houd het verhaal niet op, want even later gaf Bethesda meer commentaar over de zakken in de Power Armor Edities. Namelijk dat er werd afgezien van de canvas zakken omdat er een tekort aan canvas was. Daarom zit er nu een tas van minderwaardige kwaliteit in de, volgens Bethesda, beste collector’s editie dat ze ooit hebben uitgegeven.

Bethesda heeft iets later dan ook bekend gemaakt dat ze een compensatie willen geven aan diegenen die zich gedupeerd voelen. Ze geven iedere bezitter van de Power Armor Editie die dat wilt 500 Atoms, de in-game currency waarmee je cosmetische voorwerpen kan kopen.

Nu moet je wel weten dat je met 500 Atoms, die een echte waarde van €5 hebben, enkel de Country Home deur of een skin voor jouw pip-boy of één enkele tattoo kan kopen. En ironsich genoeg kan je er zelfs in-game geen canvas opbergtas mee kopen, want die kost je 700 Atoms. Onnodig te zeggen dus dat sommige spelers de compensatie al even belabberd vinden dan de tas waarover ze al klaagden.

comments