De kogel is nu officieel door de kerk: Borderlands 3 is, voor zeker een half jaar, een Epic Games Store exclusive op PC.

En met die bevestiging zijn er weinig Borderlands fans tevreden. Het nieuws kwam er door middel van, de alreeds gelekte, trailer met de releasedatum van 13 september. Op het einde van de trailer, die je hieronder kan bekijken, kan je de logo’s van PlayStation 4, Xbox One en de Epic Games Store zien. Van Steam ontbreekt alle spoor.

Maar het is niet helemaal slecht nieuws voor de die-hard Steam fans, want als we Randy Pitchford (de CEO en een van de Gearbox oprichters) mogen geloven zal die exclusiviteitsdeal maar een half jaar duren. Daarna zal de game op PC ook op ‘andere stores’ zoals Steam verschijnen.

De reacties van PC spelers zijn, zoals te verwachten, niet al te positief. Gaande van “De game is dus 6 maanden uitgesteld” tot “The Pirate Life For Me” (wat we hier zeker niet goedkeuren). De terugslag is enorm negatief, zo heeft de nieuwe trailer op YouTube al meer dan 15.000 dislikes gekregen. En als we de comments mogen geloven komt dat door de Epic exclusiviteit.

Wat vinden jullie zelf van deze exclusiviteitsdeal tussen 2K, die de game uitgeeft en de Epic Games Store?

Borderlands 3 verschijnt 13 september op PlayStation 4, Xbox One en PC.

comments