Dat Call of Duty: Modern Warfare cross-play zal ondersteunen wisten we al, maar hoe dat allemaal ging werken en welke platformen met elkaar konden spelen was nog een raadsel. Tot nu.

Want Activision’s Infinity Ward heeft tijdens een live stream op Twitch heel wat informatie over de cross-play feature bekend gemaakt.
Om te starten met hetgeen dat iedereen wilde weten: ja, cross-play tussen Xbox One, PlayStation 4 én PC zal mogelijk zijn. Dus jouw Xbox-vrienden hebben geen excuus meer om het tegen jou op te nemen als jij toevallig op PlayStation 4 speelt, om maar een voorbeeld te geven.

Dit wil echter ook zeggen dat cross-play tussen console en PC wel eens voor wat oneerlijke concurrentie kan zorgen, een shooter speelt namelijk veel vlotter met toetsenbord en muis. Infinity Ward heeft hier aan gedacht, want je zal in de multiplayer lobby matches kunnen filteren op “input-type”. Met andere woorden: je zal matches kunnen filteren zodat je enkel met spelers zal gamen die ook met controller spelen.

De cross-play functie zal wel niet standaard aan staan want ongeacht op welk platform je speelt, zal je een CoD-account nodig hebben om met mensen op andere platformen te spelen. Als je er nog geen hebt kan je die hier aanmaken. Doordat cross-play met het CoD-account werkt kan je ook heel eenvoudig parties vormen met spelers die op een ander platform spelen. Je voegt vrienden waarmee je wil spelen dan namelijk gewoon uit jouw CoD vriendenlijst toe aan de party.

Cross-play zal op elke multiplayer modus werken, alleen zullen er geen ranked matches of officiële toernooien met cross-play gehouden worden.

Call of Duty: Modern Warfare verschijnt 25 oktober op PlayStation 4, Xbox One en PC.

comments