CD Projekt Red heeft aangekondigd dat het een wereldwijde cosplay wedstrijd zal organiseren met een enorme prijzenpot van meer dan $40.000.

Naast een geldprijs zal de winnaar van de wedstrijd ook op de cover verschijnen van, nog onbekend, topmagazine. Daarnaast zal die ook nog de Collector’s Edition en verschillende goodies van de game ontvangen.

Om deel te nemen moet je een cosplay maken van een van de Cyberpunk 2077 personages, hiervoor mag je alle trailers, screenshots en alle andere materiaal dat je over de game kan vinden gebruiken.

CD Projekt zal op een later tijdstip de uitgebreide reglementering van de wedstrijd bekend maken.

Je kan je aanmelden om online of offline mee te doen. Als je offline deel wilt nemen wil dat zeggen dat je fysiek naar een van de qualifiers zal gaan. Die zullen vanaf eind augustus tot 3 november op verschillende locaties doorgaan.

  • gamescom (Keulen, Duitsland), Aug. 21-24 
  • PAX West (Seattle, USA), Aug. 30-Sep. 2
  • Tokyo Game Show (Tokyo, Japan), Sep. 12-15
  • Igromir (Moskou, Rusland), Okt. 3-6
  • Paris Games Week (Parijs, Frankrijk), Okt. 30-Nov. 3

Een online inschrijving kan ook, dan moet je wel drie onbewerkte foto’s (dus zonder Photoshop er op los te laten) uploaden. Daarnaast mag je ook drie bewerkte foto’s en een video van jezelf in-character (en dus in het kostuum) linken.

Inschrijven kan op de officiële wedstrijd pagina.

comments