Het gebeurd niet vaak dat een game uitgever een wereldrecord neerzet. En hoewel deze meestal gevierd worden, zal Electronic Arts niet te blij zijn met hun record.

De uitgever is namelijk in het Guinness World Records opgenomen voor iets dat in 2017 gebeurde. Ze hebben namelijk het record gezet voor “Most downvoted comment on Reddit”.

Toen in november van 2017 aan het licht kwam dat “Hero Characters”, zoals Darth Vader, in Star Wars Battlefront II achter een enorme in-game kost gesloten zaten postte MBMMmaverick zijn ongenoegen op Reddit. Daarop reageerde iemand van het EA community team dat de characters achter die in-game kost vergrendeld zaten om de spelers een gevoel van trots en vervulling te geven wanneer men die characters unlocken. Waarna hij nog wat uitleg gaf dat die kost berekend was op basis van de voorafgaande open bèta en hoeveel in-game credits spelers toen verdienden.

Zoals je ondertussen wel al weet werd die comment niet bepaald warm onthaald, hij kreeg op Reddit namelijk meer dan 600.000 downvotes. Goed voor een wereldrecord.

De hele heisa rond de in-game aankopen was ook volledig gerechtvaardigd, om bijvoorbeeld Darth Vader vrij te spelen moest je, bij de release van de game, 60.000 credits neertellen. Dat kwam toen neer op 40 uur spelen waarin je aan niks anders jouw verdiende credits mocht uitgeven. Een andere manier om de “Heroes” vrij te spelen was om de creditkaart boven te halen.

Het duurde, door de hevige kritieken dat EA voor de lancering van Battlefront II te verduren kreeg, ook niet lang voordat de in-game kosten voor de personages aangepast werden. Darth Vader was tegen de lancering van de game plots verkrijgbaar voor ‘maar’ 15.000 credits. Bij de lancering van de game werden ook alle in-game aankopen met echt geld tijdelijk uitgeschakeld.
De Battlefront II lancering zorgde er ook voor dat lootboxes een veelbesproken onderwerp werden, met als gevolg dat ze bij ons in België zelfs verboden zijn en uit verschillende games gehaald zijn.

Star Wars: Battlefront II werd in 2017 door jullie ook verkozen tot de meest teleurstellende game van het jaar.

comments