Epic heeft bekend gemaakt dat het Psyonix, de ontwikkelaar van Rocket League, heeft opgekocht.

De aankoop zal eind deze maand helemaal rond zijn, en zou op zich geen al te grote veranderingen voor Rocket League met zich mee brengen. De game zal namelijk op alle platformen beschikbaar blijven en ondersteund worden.

Dat gezegd zijnde is er toch een grote verandering voor het spel op komst. Eind dit jaar zal het spel in de Epic Games Store verschijnen, en zal daardoor uit Steam verdwijnen. Steam-eignaars van het spel zullen hier niks van voelen, want de voetbal game met auto’s blijft gewoon speelbaar. Nieuwe spelers zullen echter naar de Epic Games Store moeten trekken.

Psyonix zelf liet al weten dat het blij is dat het is opgekocht door Epic. Zo zou het de game ten goede komen. Ook de verhuis naar de Epic Games Store is volgens hen een goede zaak, want daar kan Rocket League een nieuw publiek vinden dat er bij Steam niet was.

“In the long-term, we expect to bring Rocket League to the Epic Games store and to leverage our new relationship to grow the game in ways we couldn’t do on our own before. We believe that bringing Rocket League to new audiences with more support is a win for everybody.” – Psyonix

Rocket League spelers zelf zijn echter niet opgezet met deze hele zaak, zo geloven ze dat de verhuis naar Epic het spel de das om zal doen. Het duurde dan ook niet lang voordat spelers de game op Steam begonnen te ‘Review Bomben’.

Wat dit zal betekenen voor de mod support op Steam is nog niet duidelijk, aangezien de Epic Games Store hiervoor geen ondersteuning biedt.

Rocket League is nu verkrijgbaar op PlayStation 4, Xbox One, PC en Nintendo Switch.

comments