Het zal jullie waarschijnlijk niet ontgaan zijn dat Bethesda’s Fallout 76 niet bepaald een succes is. En de situatie is nu nog erger geworden.

Dat komt door de lancering van Fallout 1st, de abonnementsdienst dat Bethesda heeft gelanceerd voor Fallout 76. Met die dienst, dat €14,99 per maand of €119,99 per jaar kost, krijgen abonnees toegang tot privé servers voor zichzelf en zeven vrienden, enkele cosmetische items, 1650 atoms per maand voor de in-game store en een mobiel kamp met een scrap box dat ongelimiteerde opslag biedt.

Dat is tenminste wat je op papier krijgt, want het blijkt nu dat die privé servers helemaal niet privé zijn. Er zijn ondertussen al verschillende klachten opgedoken waaruit blijkt dat spelers in een al reeds leeggeplunderde server werden geplaatst. Dit komt doordat Bethesda helemaal geen echte privé servers aanbiedt, maar wel de mogelijkheid om een al reeds bestaande server voor jezelf en zeven vrienden te “huren”.
Doordat die server gehuurd wordt, sluit die ook af als de betalende speler het spel verlaat. Alle andere spelers worden dan van de server verwijderd, samen met de voortgang dat ze hebben gemaakt.
Er is ook geen invite-only systeem dus kan iedereen in jouw vriendenlijst op jouw server gaan spelen, of je dat nu wilt of niet.

Ook de ongelimiteerde opslag voor scrap is, momenteel toch, gebroken. Heel wat spelers hebben hun beklag gedaan dat alle reeds verzamelde scrap plots verdween. Bethesda reageerde hierop. Eerst meldde de uitgever dat het om een visuele bug ging en dat er dus geen enkele item echt weg was. Maar nu is men daar op terug moeten komen. Het is geen visuele bug, en de verloren items zijn wel degelijk weg.

Bethesda is op de hoogte van de problemen en wil spelers meer controle geven over met wie ze al dan niet willen spelen. Maar voordat het de privé servers verbeteren wil men de scrap box fixen en kijken of ze de getroffen spelers hun scrap terug kunnen geven.

comments