Konami heeft aangekondigd dat het een “langdurige” deal met voetbal club Juventus heeft gesloten. Een deal waardoor de ploeg niet officieel in FIFA 20 zal verschijnen.

Zo werd er ook verteld dat PES 2020 de enige console voetbalgame zal zijn die de naam Juventus, diens logo, tenues en stadion zal mogen gebruiken. Of de nadruk op console game meteen bedoeld dat PC-games zoals Football Manager de club wel officieel mogen gebruiken is niet duidelijk.

Wat we wel met zekerheid kunnen zeggen is dat EA’s FIFA 20 de club niet zal bevatten. Electronic Arts heeft ondertussen al bevestigd dat Juventus in hun game de naam Piemonte Calcio zal dragen. De club zal ook een ander logo en andere tenues krijgen. EA legde ook uit dat de naam afgeleid is van de regio waar Juventus gelegen is, “Calcio” betekend dan weer voetbal in het Italiaans. Dit is ook waarom de Serie A, de Italiaanse eerste voetbalklasse, in FIFA Calcio A heet. Want ook die licentie is niet in het bezig van EA.

Verder heeft men laten weten dat alle Juventus spelers wél in de game zullen zitten. De licenties om hun namen en gelijkenissen te mogen gebruiken worden namelijk door FIFPro behandeld.

PES heeft ook nog deals met Arsenal, Manchester United en Bayern Munchen. Maar doordat dit geen exclusiviteitsdeals zijn mogen de teams ook in FIFA gebruikt worden.

EA heeft ondertussen ook bekend gemaakt dat het een eigen “langdurige” deal heeft gemaakt met een voetbalclub. Namelijk Liverpool, maar of die deal ook exclusief gebruik van de club met zich mee brengt is niet duidelijk.

FIFA 20 verschijnt 27 september op PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en PC.

PES 2020 verschijnt iets vroeger, namelijk op 10 september, op PlayStation 4, Xbox One en PC.

comments