Dat Battle Royale games hot zijn wisten we al, een anonieme miljonair lijkt wel een enorme fan te zijn, want hij wil een real-life Battle Royale organiseren.

Dat driedaagse evenement wil hij organiseren op een privé-eiland. Er zouden 100 deelnemers worden uitgenodigd en die zouden dan strijden om een prijzenpot van zo’n 115.000 euro.

De bedoeling is dat de deelnemers elke dag 12 uur spelen, daarna kunnen ze kamperen op het eiland. Iedere deelnemer zou het nodige materiaal van de organisatie krijgen.

Voor diegenen die al lichtjes in paniek raken door deze real-life Hunger Games, geen zorgen: de Battle Royale zal volledig gespeeld worden met airsoft geweren. De deelnemers moeten dan ook een speciale uitrusting dragen die detecteert of men geraakt is, zo wordt vals spelen onmogelijk. De laatste speler die op het einde van de drie dagen overschiet is de winnaar en mag met de prijzenpot naar huis.

Nu, dat is hoe het evenement er uit zou moeten zien. In de praktijk is er helemaal nog niks gepland want de miljonair die het wil organiseren zoekt nog iemand die dit alles wil uitwerken. Wie geïnteresseerd is om de Battle Royale te organiseren kan zich hierinschrijven, dat kan nog tot 22 april. Tegen 10 mei zou de ‘winnaar’ (lees organisator) aangekondigd worden. Een belangrijk detail: de vergoeding voor de organisator bedraagt maar liefst 52.000 euro.

comments