NBA 2K20 komt bijna uit, en als we de laatste MyTeam trailer van de game mogen geloven zullen niet alleen basketbal fans blij zijn. Ook diegenen dat al eens graag een gokje wagen zullen deze game best wel ok vinden.

2K kreeg de voorbije jaren al veel kritiek doordat de game te veel gebruik maakt van VC (Virtual Currency). Zelfs in de single player MyCareer mode waarin iedere upgrade van jouw speler met de currency betaald moest worden. Op zich niet zo’n groot probleem zou je denken, na iedere gespeelde wedstrijd krijg je toch van die VC. Maar het werd al snel duidelijk dat je lang niet genoeg centen kreeg om jouw speler echt sterk te maken.

Dat was maar een van de vele problemen. Een ander probleem was dat de MyTeam mode (de 2K tegenhanger van Ultimate Team) meer en meer op minigames, die veel van gokken weg hadden, begon te rekenen om nieuwe speler-kaarten uit te delen. Iets waar niet veel spelers tevreden over waren, al viel het vorig jaar nog goed mee.

En dat is iets dat we van NBA 2K20 niet meer kunnen zeggen, want in de nieuwste trailer van de game zien we dat de MyTeam mode niet veel meer met basket te maken heeft. De game mode zit namelijk bomvol gok mechanics zoals slotmachines, een rad van fortuin en andere minigames. Het spelen van basketbal is helemaal naar de achtergrond geschoven.

De negatieve commentaren op deze trailer bleven dan ook niet uit.

Dat NBA 2K ondertussen vol zit met microtransacties is één ding, maar dat het nu ook actief gokken promoot in een game dat “3+” rating heeft gekregen zou echt niet mogen.

comments