Dat Nintendo af en toe eens met iets vreemds aankomt is niks nieuws meer. Maar Ring Fit Adventure was toch wel een kleine verrassing.

Vorige week door er al een eerste video op waarin we de Ring zagen, maar toen werd er nog niet verteld wat het juist was. Iedereen dacht al snel dat het een Wii Fit opvolger ging zijn, en dat blijkt ook zo te zijn.

Ring Fit Adventure is een adventure game dat meteen ook als persoonlijke fitness dient, je speelt de game namelijk door verschillende fysieke oefeningen te doen.
Daarvoor heb je de Ring-Con en de beenband voor nodig die samen met de game verkocht worden. Die meten al je bewegingen en vertalen die naar acties in de game. Jog bijvoorbeeld op de plaats om je personage door grasvlakten te laten rennen of duw de Ring-Con in om in de game krachtige aanvallen te ontketenen. Door de game dagelijks te spelen, train je regelmatig diverse lichaamsdelen.

Om de game te spelen moet je de Joy-Con-controllers van het Nintendo Switch-systeem vastmaken aan de inbegrepen accessoires: één aan de Ring-Con en één aan de beenband. De beenband wordt vastgemaakt aan het linkerbovenbeen en de Ring-Con wordt met beide handen vastgehouden. De Ring-Con is een flexibel, elektronisch apparaat dat weerstand biedt en een sensor bevat die inspanning kan detecteren.

“Het zit in het DNA van Nintendo om continu nieuwe manieren van spelen te bedenken die spelers vermaken en een glimlach op hun gezicht toveren. Ring Fit Adventure voor de Nintendo Switch is een nieuw type game waarin fitness wordt gecombineerd met avontuur. Ik hoop dat wanneer spelers de Ring-Con in hun hand hebben, de beenband om hebben gedaan en beginnen met spelen, ze een leuk avontuur beleven dat ze motiveert om telkens weer opnieuw te spelen en dat ze elke dag plezier hebben door oefeningen te doen.”

Stephan Bole, president van Nintendo of Europe.

Ring Fit Adventure verschijnt 18 oktober exclusief op Nintendo Switch

comments