Het is zo ver, nadat de game vorige maand gelekt was, is Plants vs. Zombies nu officieel aangekondigd aan de hand van een gameplay trailer.

Spelers kunnen Prettig Park induiken voor simpele multiplayer-gevechten, of gebruikmaken van het sociale bord om teams te vormen met andere spelers. Spelers kunnen een einde maken aan alle gevaren in drie vrij verkenbare regio’s, waaronder het bekende, centraal gelegen Stadscentrum van Neighborville, en de uithoeken van Neighborville verkennen: het hete en stoffige Berg Steil en het levendige maar vreemde Bos Bizar.

Maar het is de traditionele multiplayer dat centraal staat in Battle for Neighborville. Zo zal je aan de slag kunnen met 20 volledig aanpasbare personageklassen zoals de Erwtenschieter en de Happer. Er worden ook nieuwe personages aan het rooster toegevoegd, zoals Schaduwzwam, een “meester van het duister”, en de energieke Elektrodanser. Daarnaast beschikt elke factie over een klasse die zich concentreert op teamwork: de Eik en Eikel, en de Ruimte-cadet.

Spelers kunnen, op PlayStation 4 en Xbox One, elke game modus ook in splitscreen spelen.

Plants vs. Zombies: Battle for Neigborville is vanaf 18 oktober beschikbaar op PlayStation 4, Xbox One en PC.

Als je niet kan wachten om met de nieuwe PvZ aan de slag te gaan, kan je nu al de Founder’s Edition kopen. Die zal €29,99 kosten, maar dan kan je nu al spelen. De Founder’s Edition zit ook inbegrepen in Origin Access Premier op PC, en is voor die abonnees dus gratis beschikbaar.

comments